A kollégiumi díjfizetésről, azon hallgatóknak, aki kiköltöztek március 16-ig a kollégiumból. 

Azon kollégisták esetében, akiknek az országos veszélyhelyzetre való tekintettel 2020. március 16-ig az ELTE bármely tagkollégiumából ki kellett költözniük, a Kollégiumi Központ a március havi kollégiumi díjfizetési kötelezettségüket időarányosan állapítja meg, vagyis a tagkollégiumra vonatkozó kollégiumi díj összegének a fele kerül kiírásra. 

A kollégiumi díjfizetésről, azon kollégistáknak, akik március 16-ig másik kollégiumba költöztek át. 

Azon kollégisták számára, akik a rendkívüli kiköltözést követően is részesültek kollégiumi férőhelyben, áprilistól kezdve azon tagkollégiumra érvényes kollégiumi díj kerül kivetésre, amely tagkollégiumban a Kollégiumi Központ férőhelyet biztosított számukra. A márciusi hónap tekintetében, pedig az a kollégiumi díj kerül kivetésre, amely a régi és az új tagkollégiumokra érvényes kollégiumi díj szempontjából kedvezőbb a hallgatóra nézve.  

Mi lesz azokkal a kollégistákkal, aki előre kifizette a félévet?  

Azon kollégisták számára, akik a rendkívüli kiköltözést megelőzően már befizették a márciusi, vagy az azt követő kollégiumi díjat/díjakat a jogos kivetésen felüli kollégiumi díj visszatérítésre kerül. Ebbe bele értendő a márciust követő hónapok és a márciusi kollégiumi díj időarányos része is. A visszatérítést a kollégiumvezetőnél kezdeményezhetik. 

A tagkollégiumi kijelölt csomagtárolókban hagyott ingóságokért mikor lehet menni? 

Azon kollégisták, akik a Kollégiumi Központ által felkínált csomagtárolókban helyeztek el ingóságokat, a tagkollégium megnyitását követően vehetik át azokat. Legkorábban az újbóli beköltözést követően. A kollégiumi lezárás ideje alatt, egyedi és indokolt esetekben az adott tagkollégium vezetőjétől lehet email-bena csomagtárolóhoz történő hozzáférést kérvényezni.  

Mikor lehet visszamenni a kollégiumokba? 

A Kollégiumi Központ a kollégiumok lezárásának feloldását követően minden érintett kollégistát azonnal tájékoztatni fog a visszatérés pontos menetrendjéről és a beköltözés határidejéről.   

Már leadtam a kollégiumi felvételi jelentkezésem a következő tanévre, most újra kell jelentkezem?  

Nem, a felsőéves kollégiumi felvételi felfüggesztéséig leadott jelentkezések és igazolások továbbra is érvényesek. Amint az országos veszélyhelyzet lehetővé teszi, a kollégiumi felvételi folytatódni fog.  

Még nem adtam le a kollégiumi jelentkezésem a következő tanévre, most akkor nem is tudok jelentkezni? 

A felsőéves kollégiumi jelentkezés folytatódni fog, erről a Neptunban és az Egyetem hivatalos fórumain, valamint a közösségi média felületeinken is azonnal tájékoztatást adunk. A felvételi folytatásáról szóló döntésig nem szükséges igazolások beszerzése, a folytatást követően a határidők úgy kerülnek megállapításra, hogy mindenkinek legyen ideje az igazolások beszerzésére és az érvényes jelentkezés megtételére.  

Kihez fordulhatok, ha a kollégiumi jelentkezéssel kapcsolatban további kérdésem adódik? 

Mindenképpen a jelentkezes@kolhok.elte.hu címre írj!  

Kihez fordulhatok, ha a kollégiumokkal kapcsolatban általánosan kérdésem, problémám adódik? 

Az adott tagkollégium vezetőjét keresd meg emailben. Elérhetőségük honlapunkon megtalálható.  

Mi lesz az itt hagyott holmikkal, ha a jelenlegi helyzet kitart a nyári felújításig? (NFK) 

A kollégiumban hagyott holmik maradhatnak a jelenlegi helyiségekben (társalgókban).