TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPESTI MÁRTON ÁRON KOLLÉGIUM FELÚJÍTÁSI ÜTEMEZÉSÉRŐL ÉS A KOLLÉGISTÁK ELHELYEZÉSÉRŐL

Kedves MÁSZ Kollégisták!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Budapesti Márton Áron Kollégium felújítási tervezési munkája befejeződött. A kollégium működésével és felújításával kapcsolatos információkat szeretnénk megosztani Önökkel.

  1. FELÚJÍTÁS

Tervezett ütemezés:

  • kollégiumi épület (berendezés) kiürítése, több ütemben 2018. 07 .01 – 2018. 09. 15.
  • kivitelezés várhatóan: 2018. 09. 15 – 2019. 07. 15.
  • átadás, üzemi próba várható ideje: 2019. 07. 15 – 2019. 09. 01.

(Hangsúlyozottan előzetes ütemterv, amely a közbeszerzési eljárás függvényében változhat.)

A felújítás eredményeként 2 ágyas lakószobákat kapunk – 1 szoba/1 vizes blokk és 2 szoba/1 vizesblokk elrendezésben. Új burkolattal, nyílászárókkal, épületgépészettel.

  1. NYÁRI KOLLÉGIUMI ELHELYEZÉS

A kollégiumi épület kiürítése (teljesen üres épületet kell átadnunk munkaterületnek) várhatóan 2-3 hónapig fog tartani. Tekintettel azonban a hallgatói igényekre a kollégium B épületében – korlátozott számú férőhellyel – biztosítjuk a nyári kollégiumi ellátást. A C épületben július és augusztus hónapban várhatóan már nem tudunk hallgatókat elhelyezni.

Jelentkezés a nyári kollégiumi elhelyezésre az ELTE nyári kollégiumi felvételi eljárásában (várhatóan május közepe -június közepe időszakban az ELTE Neptunban). Azokat a hallgatókat, akik az eljárásban nem adják le előzetesen az igényüket, nem tudjuk majd elhelyezni.

  1. KOLLÉGIUMI ELHELYEZÉS A 2018-19. TANÉVBEN

 3.1. Határon túli teljes képzésben tanuló hallgatók

Az ELTE a 2018-19. tanévben is biztosítja azoknak a külhoni magyar hallgatóknak a kollégiumi elhelyezését, akik Budapesten (és Pest megyében) aktív hallgatói jogviszonnyal fognak rendelkezni a következő tanévben. (Biztosan nem tudja elhelyezni a már jogviszonyukat vesztett volt hallgatókat vagy passzív hallgatókat.) A jogosult külhoni hallgatók várhatóan a Nagytétényi úti Kollégiumban kapnak helyet. A kollégiumi elhelyezést külön ELTE MÁSZ kollégiumi felvételi eljárásban kell igényelniük május-június hónapokban. (Pontos dátumok a felvételi kiírásban fognak szerepelni.)

3.2. KKM előkészítős hallgatók

Az ELTE a Külgazdasági és Külügyminisztérium kérésére a határon túli magyar nyelvi egyetemi előkészítő képzésben és a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban résztvevők előkészítős hallgatók számára is biztosít elhelyezést a 2018-19. tanévben. A kollégiumi helyek egyeztetés alatt.

3.3. Határon túli részképzésben tanuló hallgatók

Szintén biztosítja az ELTE a külhoni felsőoktatásból Budapestre részképzésre érkező hallgatók kollégiumi elhelyezését is – a férőhelyek függvényében valamelyik ELTE kollégiumban.

A 2018-19. tanévben bezár a „MÁSZ”, de csak az épülete! 2019. szeptember 1-én reményeink szerint egy modern, tiszta és barátságos épületben fogjuk ünnepelni a Márton Áron Szakkollégium fennállásának 20. évfordulóját.

A kollégium kiürítésével, a költözéssel kapcsolatban idejében további részletekkel fogunk szolgálni. Kérjük, hogy amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésük, észrevételük, javaslatuk van, szíveskedjenek jelezni 2018. április 6-ig a fejes.istvan@kancellaria.elte.hu e-mail címen. Az érdemi észrevételekről – szükség szerint – áprilisban hallgatói fórumon is lesz lehetőség egyeztetésre.

Budapest, 2018. április 3.

Üdvözlettel:

 

dr Babos János

ELTE KSZK igazgató

 

Fejes István

kollégiumvezető