Kedves ÁDK Kollégisták!

Ahogyan tapasztalhatták, a felújítási munkálatok gőzerővel folynak az épületben. Megegyezés szerint 2017. július 7-ig, tehát a vizsgaidőszak végéig a lakóegységekben nem lesznek majd munkálatok, az azt követő nyári időszakban azonban igen. (Ígéretet kaptunk a kivitelezőtől, hogy a vizsgaidőszakban 9 óra előtt nem kezdenek nagy zajjal járó munkába.)

Július és augusztus hónapban minden ablakot kicserélnek, a fűtőtesteket szabályozószeleppel látják el, szigetelik a tetőt. A legnagyobb problémát a kollégium számára azonban a kazán cseréje jelenti, mivel előreláthatólag minimum egy hónapig nem lesz az épületben meleg víz. Nem tudjuk garantálni a pihenéshez szükséges körülményeket, a meleg víz biztosítása sem megoldott, a kollégiumi lakhatás feltételei nem adottak.

A fenti tényezők miatt a Kollégiumi Szolgáltató Központnak döntést kellett hoznia: 2017 nyarán az Ajtósi Dürer sori Kollégium nem üzemel, tehát legkésőbb július 7-én mindenkinek ki kell költöznie az épületből.

Azok a hallgatók, akik felvételt nyernek a következő tanévre az ÁDK-ba, június 15-től a Klubban adhatják le azokat a holmikat, amelyeket nem kívánnak elvinni a kollégiumból, és a nyáron nincs szükségük azokra. Kérjük a holmikat jól becsomagolni (lezárt doboz vagy táska), lehetőség szerint erősen leragasztani, fóliázni vagy nagy zsákba kötni, a külső csomagolásra névjegyet elhelyezni. A Klub kulcsát csak a kollégium lakói vehetik fel júniusban és szeptemberben, de a csomagok tartalmáért anyagi felelősséget nem tudunk vállalni.

A nyári kollégium kiírása elérhető a Neptun felületen, a következő választási lehetőségekkel:

– Kőrösi Csoma Sándor Kollégium (1118 Budapest, Dayka Gábor u. 4.)

– Márton Áron Kollégium és Szakkollégium (1037 Budapest, Kunigunda útja 35.)

– Nándorfejérvári úti Kollégium (1117 Budapest, Nándorfejérvári út 13.)

– Vezér Úti Kollégium (1141 Budapest, Vezér u. 112.)

A fenti kollégiumokban az ÁDK jelentkező hallgatók is prioritást élveznek, azonban a jelentkezés sorrendje fontos az elbírálásnál (előfordulhat, hogy az adott kollégium férőhelyei betelnek).

Mindent megteszünk a vagyonvédelem érdekében. Ettől függetlenül kérem a hallgatókat, hogy fokozottan ügyeljenek az értékeikre, az ajtókat zárják, ha elhagyják a szobát, és jelezzék, ha gyanús idegent látnak az épületben.

Reményeink szerint a kellemetlenségeket a szeptembertől tapasztalható fejlődés ellensúlyozza majd!

Kérjük a megértésüket!

 

Köszönettel:
Fejes István

kollégiumi vezető