Az ITM által a felsőoktatási képzés egészségügyi válsághelyzet során történő megszervezéséhez 2020. augusztus 17-én kiadott ágazati ajánlására, az Országos Tisztifőorvos állásfoglalására, az ELTE Járványügyi Koordináló Testületének utasítására és közreműködésével, a kollégiumvezetői tapasztalatokra tekintettel, figyelembe véve a Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat javaslatait, az ELTE szolgáltatási igazgató az alábbiakban határozta meg a Kollégiumi Központban szükséges járványügyi intézkedéseket. (Az alábbi intézkedések minden kollégiumban kötelezően betartandóak.) A II. és III. pont az intézkedésekből kivonat.

A kollégiumokba/diákotthonokba kizárólag egészséges, új típusú koronavírus megbetegedés tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző személy költözhet be.

Egészségügyi kérdőív

Minden hallgató a Neptunon keresztül egészségügyi tájékoztatót és kitöltendő nyilatkozatot kap (járt-e fertőzött országban, érintkezett-e fertőzött személlyel, részt vett-e tömeges rendezvényen, észlelt-e magán koronavírus tüneteket, stb.). A nyilatkozatot a magyar a beköltözés előtt minimum 2 munkanappal előbb kitölti.

A kötelezően kitöltendő kérdőív a következő helyen található meg: Ügyintézés -> Kérvények ->Kitölthető kérvények

Érkezés a kollégiumba

Magyar hallgató a Kollégiumi Ügykezelő Rendszerben az általa kiválasztott idősávban köteles érkezni a beköltözéshez a Felvételi Határozatban megjelölt kollégiumba, elkerülve a tömeges sorban állást.

Az idősáv kiválasztása az alábbi linken érhető el: ugykezelo.kolhok.elte.hu

Hallgatóként az alábbi módon lehet jelentkezni:

A felület az ügykezelő rendszerbe belépve (Neptun azonosító és jelszó segítségével) az időpont foglaló menüt kiválasztva érhető el. A beköltözés hetén megjelenő zöld sávokra kattintva tud időpontot foglalni a hallgató. A zöld sávban látszik, hogy mennyi foglalható hely van még. A lefoglalt időpont a felette lévő táblázatban megjelenik.

Minden beköltöző hallgató esetében a bejáratnál pretriázsolás és lázmérés történik automata távolsági lázmérővel. A lázmérést minden beköltöző hallgatónak tűrnie kell.

Azokban a kollégiumokban, ahol belépőkártya van használatban, a hallgató a beköltözés után, a kijelölt határidőig befizeti a belépőkártya díját a Neptunon keresztül (érintkezésmentes fizetés).

A beköltöztetési adminisztráció kizárólag orrot és szájat eltakaró maszk viselésével, kézfertőtlenítő belépéskori használatával, és lehetőség szerint saját toll használatával történik, egyedül, családtagok, barátok nélkül. (Tehát az adminisztrációs területen a védőfelszerelést viselő beköltöztetők és a hallgatón kívül más nem tartózkodhat. A személyes dolgok szobába való szállításához a hallgató 1 fős kíséretet hozhat magával, aki szintén maszkot viselve, kézfertőtlenítés után léphet be az épületbe.)